fredag den 8. juli 2011

En farverig kærlighedsaffære


Jeg har en kærlighedsaffære med farver i øjeblikket. Måske har du bemærket det? Jeg er ikke den eneste – faktisk tror jeg, at farver er det nye sort. Et medlem af vi-kvinder.dk skrev for nylig til mig: ”Jeg bliver så glad af alle de skønne farver, hver gang jeg logger ind på min profil”. Og det er det vidunderlige ved farver – de påvirker vores humør.

Farver gør også mig glad. Du ved sikkert, at hver farve har sin egen egenskab, men vidste du, at rød er en god farve der, hvor vi gerne vil opfordre til livlig kommunikation? Det siges, at den er god at have i spisestuen, hvor vi hygger med gæster, og i køkkenet hvor vi endnu samtaler - og den er naturligvis helt eminent i vores netværk, hvor det hele handler om at kommunikere. Uden kommunikation ingen netværk og ingen nye kontakter, vel?

Sommeren har også sine egne farver. For mig er det beige som sand, himmelblå, solgul, græsgrøn og hvid – ja, hvid i tusinde forskellige nuancer – det er sommerens farver for mig. Hvert år føler jeg samme sensation i kroppen, når sommeren indfinder sig. Den er let, lys og sød. Den er hjemmelavet rabarbersaft, bare tæer i græsset, lange lyse aftener, saltvand på huden, hygge med familie og venner, den er jordbær med kold fløde (helst af egen avl i disse tider...). Den er duften af rosen, en god bog i en stille krog i skyggen af et gammel træ, den er koldskål og dejlige oplevelser som en sejltur på havet, romantisk picnic i skoven, den er guitar spil og stegte marshmallows ved bålpladsen. Sommer er duften af den gule sol, det beige sand, blågrønne vand og en hel masse timer under en åben, blå himmel.

Sommer er også skæve situationer, som da min mand og jeg tog vores to sønner med i Legoland og ved en fejl forvildede os ind i en bygning som viste sig at være en forlystelse – for børn. Vel inde i den kilometer lange kø, var der ingen fortrydelsesret – ingen mulighed for at vende om og stå af. Vi måtte følge strømmen af familier, der bestod af mor, far og små børn. Bevares, vi var også en familie med mor, far og børn – men vores børn var store, meget store, de var nærmest voksne mænd – ja, den ene havde næsten fuldskæg. Der stod vi så – og hørte ligesom slet ikke til - men lod som om vi ikke bemærkede alle de forundrede blikke, der hvilede på os.

Sommer er tiden, hvor vi for en stund springer ud af hverdagens kalender-helvede og vover, at gøre alt anderledes, være børn igen eller dække bord kun med orange eller være vild og balstyrisk og helt droppe dækkeservietter. Gå med pink neglelak og stråhat eller rende rundt en hel dag iført træningsbukser med hængerøv. Vi opdager livet på ny, spiser, går i seng og vågner på skøre tidspunkter. Vi er fri, og alt er muligt. Det udløser nysgerrighed, glæde og energi – og jeg føler mig som født på ny og bliver spontant vild med lyserød.

Farver kan komme alle steder fra; en oplevelse, et minde, en sang, en smag, en forelskelse. Farve er en refleksion af os. Vi udtrykker os med farver alle steder i vores indretning, havens blomster, tøjstil - sågar i vores kost. Jeg synes, der skal være frit slag, når det gælder farver – og trenden er heldigvis på min side, vi kan vælge at være modige, eller enkle i vores valg af farver – alt dur - og vi skal blot vælge med hjertet, vi skal stå ved os selv. Farve er en personlig historie, og det er både skønt og befriende, at bekende kulør. De bedste ønsker til alle i vores farverige netværk, om en farveglad sommer 2011 med eller uden pink neglelak og stråhat.

De bedste hilsener
Annemette Klæbel

Besøg www.vi-kvinder.dk
Besøg os også på Facebook

Ingen kommentarer:

Send en kommentar